Bu Blogda Ara

27 Mayıs 2017 Cumartesi

ÜLKÜCÜ ŞEHİT BAKAN GÜN SAZAK

ÜLKÜCÜ ŞEHİT GÜN SAZAK

ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 27 MAYIS 1980
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: ANKARA
DOĞDUĞU YER: ESKİŞEHİR
MESLEĞİ: ESKİ GÜMRÜK TEKEL BAKANI-İŞ ADAMI
26 Mart 1932 tarihinde Ankara'da doğdu. Babası Eskişehir'in Mıhalıççık ilçesinin Sazak köyünden Emin Sazak Bey, annesi Kayı köyünden Ayşe Hanım'dır. İlk, orta ve lise tahsilini Ankara'da yaptı. Ankara Maarif Koleji'nden mezun oldu. California State Polytekhnic'de eğitim gördü.

1971 yılında Milliyetçi Hareket Partisi'nde görev aldı. 1977 seçimlerinden sonra kurulan üçlü koalisyon hükümetinde Gümrük ve Tekel Bakanı oldu. Kaçakçılıkla mücadele etti.
 Rahmetli Gün Sazak, Hergün Gazetesi A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı sıfatı ile gazeteyi geliştirmeye çalışıyordu. Bu maksatla gazete için Türkiye sathında muhabirlikler kurmaya girişti. Kontrolör olarak olarak hazırlamış olduğu kadroyu bu iş için görevlendirmeyi teklif etti. Adı geçen kontrolörler, bulundukları bölgelerde hem Hergün Gazetesi'nin muhabirliğini yapacaklar hem de partiye yardımcı olacaklardı. MHP'lilerin, kışkırtıcı ajanların telkini ile anarşik olaylara karışmalarını önlemeye çalışacaklardı.. Bu maksatla bulundukları yerde konferanslar, seminerler vererek parti program ve tüzüğü hakkında aydınlatıcı bilgiler sunarak, daima kanun yolundan hukuk yolundan gidilmesi için telkinde ve tavsiyelerde bulunacaklardı. Yani eğitimci diye isimlendirilen bu gurubun iki görevi vardı. Birisi Hergün Gazetesi'ne muhabirlik yapmak ve gazete işleriyle meşgul olmak, diğeri ise parti gruplarının anarşik olaylara sürüklenmemesi için onlara telkin ve tavsiyelerde bulunmaktı.
OLAY GÜNÜ: 

27 Mayıs 1980 günü Saat: 21,15. Gün Sazak, eşi ile gittiği bir ziyâretten, Ankara - Kavaklıdere'deki evine dönmüştü. Otomobilin bagajından eşyasını alırken, kiralık katiller çapraz ateş açtılar. Gün Sazak, sırtından aldığı 8 - 10 kurşun yarası ile orada şehit oldu. Ertesi gün, MHP Genel Merkezi önünde yapılan törenden ve Ankara Hacı Bayram Camii'nde kılınan cenaze namazından sonra Eskişehir'de doğduğu köyde toprağa verdi. Cenaze törenine Türkiye'nin her tarafından 300.000 kişi katıldı. Tekbir sesleri ve gözyaşları ile son yolculuğuna uğurlandı.


ÜLKÜDAŞIMIZA ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 23 ARALIK 1978 ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: KAHRAMANMARAŞ DOĞDUĞU YER: KAHRAMANMARAŞ M...