Bu Blogda Ara

26 Aralık 2015 Cumartesi

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HASAN KADIOĞLU

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HASAN KADIOĞLU

ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 26 ARALIK 1975
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: KONYA-SEYDİŞEHİR
DOĞDUĞU YER: ORDU-ÜNYE İLÇESİ-GÖLEVİ KÖYÜ
MESLEĞİ: İŞÇİ
1953 yılında dünyaya gelmişti. 22 yaşındaydı. Fakir bir Türk ailesinin evladıydı. 1968 yılında babasını kaybetmişti. Hem okuluna devam etmiş, hem de küçük kardeşlerinin geçim yükünü omuzlamıştı. Annesi Gülhanım'la birlikte üçü kız üçü erkek altı kardeşin aile reisiydi artık... Emine, Hüseyin, Kadriye,erdoğan, Yüksel ve Dudu'nun ümidi oydu artık... 5 Aralık 1973'te Seydişehir Etibank Alüminyum tesislerinde makina bakım ustası olarak işe başlayan Kadıoğlu, yiğit mizacı itibariyle yapılan hırsızlıklara göz yummayarak hak bildiği yolda yürümüş. Seydişehir'de "gurbette" bulunduğu halde herkesin sevip saydığı bir kişi haline gelmişti. Aradan fazla geçmedi,komünistlerin boy hedefi oldu. Baskı ve tehditler her geçen gün yoğunlaşıyordu. Kendisine, arkadaşları can güvenliği için başka bir yere gitmesini söylediğinde" Töremizde yazılı harpten kaçan alçaktır" diye kestirip atmıştı. Okulların, mahallelerin işgal edilişi gibi Fabrikalarda DİSK (Devrimci İşçi Sendikaları Konferadasyonu) tarafından işgal ediliyordu. Baskı, zulüm ve grevler hat safhadaydı. O günler, komünizmin hakimiyetini kurmaya çalışıyorlardı. Bulundukları yerlerde kendilerin dışında sivil toplum kuruluşlarına izin vermiyorlardı. Her türlü baskı vardı. Adam dövmek, baskı ve yıldırmak.
Milliyetçiler bu işgalleri durdurmak için işçi kesiminde de Türk Metal İşçi Sendikası bünyesinde çalışıyorlardı. Hasan’da bu sendikaya üye oldu. Komünistler bunu hazmedemedi.

OLAY GÜNÜ:
O gün fabrikada kargaşa çıkardı DİSK militanları. DİSK genel başkan yardımcısı, Vural Yıldırımoğlu, Ahmet Kavlak, Rıza koçak, Oruç Yılmaz isimli komünistler çeşitli tahrik ve provokasyonlara başvurdu. Çıkartılan olaylar sonucunda Hasan Şehit oldu.
  ÜLKÜDAŞIMIZA ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM
ÖNEMLİ NOT: ŞEHİTLERİMİZLE İLGİLİ ELİNDE BİLGİ, RESİM OLAN VARSA YA DA DÜZELTİLMESİ GEREKEN BİRŞEY VARSA LÜTFEN BANA ÖZEL MESAJDAN YAZSIN. TEŞEKKÜRLER.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 23 ARALIK 1978 ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: KAHRAMANMARAŞ DOĞDUĞU YER: KAHRAMANMARAŞ M...