Bu Blogda Ara

23 Aralık 2015 Çarşamba

ÜLKÜCÜ ŞEHİT YAŞAR DURUKAN

ÜLKÜCÜ ŞEHİT YAŞAR DURUKAN

ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 23 ARALIK 1979
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: AYDIN-KOÇARLI İLÇESİ
DOĞDUĞU YER: AYDIN- KOÇARLI İLÇESİ- YENİKÖY
MESLEĞİ: ÖĞRENCİ
1956 doğumlu olup 23 yaşındaydı. Karadeniz Teknik Üniversitesi Makine bölümünde okuyordu. Okulun ülkücü teşkilat yönetiminde görev almıştı. Okul sık sık saldırıya uğruyordu. Ülkücü öğrenciler komünist militanlarca baskı altına alınmaya çalışıyordu. Bu tür baskıya maruz kalanlardan biri de Yaşar’dı. Zaman zaman göğüs göğse kavga oluyordu. O kavgalardan birinde bir komünist militan yaralanmıştı. o yüzden Yaşar tutuklandı. Son sınıf öğrencisiydi. Ülkücü öğrencileri okuldan uzaklaştırmak için yapılan bu saldırıda nefsi müdafaa vardı. Ama bunu kim dinlerdi. Yaşar beş yıl hapis cezası aldı. Bir süre Trabzon cezaevinde yattı, kalan kısmını da memleketi olan Aydın koçarlı cezaevinde tamamlamak istedi. Oraya nakil edildi.

OLAY GÜNÜ:
Koçarlı cezaevindeyken; o gün mahkumlardan 4 komünist militan, Yaşar’a bıçaklı, şişli saldırıda bulundu. Aldığı yaralardan dolayı şehit oldu. Cenazesi köyünde toprağa verildi.
  ÜLKÜDAŞIMIZA ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM
ÖNEMLİ NOT: ŞEHİTLERİMİZLE İLGİLİ ELİNDE BİLGİ, RESİM OLAN VARSA YA DA DÜZELTİLMESİ GEREKEN BİRŞEY VARSA LÜTFEN BANA ÖZEL MESAJDAN YAZSIN. TEŞEKKÜRLER.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 23 ARALIK 1978 ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: KAHRAMANMARAŞ DOĞDUĞU YER: KAHRAMANMARAŞ M...