Bu Blogda Ara

30 Aralık 2015 Çarşamba

ÜLKÜCÜ ŞEHİT SAMET ARSLAN

ÜLKÜCÜ ŞEHİT SAMET ARSLAN
ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 30 ARALIK 1987
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: AĞRI
DOĞDUĞU YER: AĞRI-YIĞNITEPE KÖYÜ

30 yaşındaydı. Ağrı Öğretmen okulunda okurken, ülkücü mücadelenin en aktiflerinden oldu. Öğretmen okulunu bitirdikten sonra Van Eğitim Enstitüsünü kazandı. Orada okudu. Bu arada 12 Eylül 1980 ihtilali oldu. Onu bir takım olaylardan sorumlu tutarak aranma emrini çıkardılar. Bir süre kaçak dolandı. Hatta yurt dışına Almanya’ya gitti. Hollanda’da kaçak yaşarken yakalandı. Papa-Ağca  olayından da bir süre yattı. Kendi isteğiyle Türkiye’ye döndü. Dönerken mahkumiyeti devam ediyordu. Ve gıyabında idam kararı verilmişti. Ağrı E tipi kapalı  cezaevine nakil edildi. Burada sürekli MİT ve polislerce ağır işkenceler gördü. Baskılar dayanılacak gibi değildi. Ama o dayanıyordu. İşkenceciler onu öldürdü, sonra intihar süsü verdiler. Samet intihar etmeyecek kadar inançlı biriydi. Bu nasıl bir intiharsa boynunda çarşaf ve ayakları yere değiyordu. Üstelik ona sadece yatak ve battaniye vermişlerdi. Çarşafı yoktu.
ÜLKÜDAŞIMIZA ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM


ÖNEMLİ NOT: ŞEHİTLERİMİZLE İLGİLİ ELİNDE BİLGİ, RESİM OLAN VARSA YA DA DÜZELTİLMESİ GEREKEN BİRŞEY VARSA LÜTFEN BANA ÖZEL MESAJDAN YAZSIN. TEŞEKKÜRLER.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 23 ARALIK 1978 ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: KAHRAMANMARAŞ DOĞDUĞU YER: KAHRAMANMARAŞ M...