Bu Blogda Ara

21 Aralık 2015 Pazartesi

ÜLKÜCÜ ŞEHİT CAVİT AYDIN




ÜLKÜCÜ ŞEHİT CAVİT AYDIN

ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 21 ARALIK 1978
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: ANKARA
DOĞDUĞU YER:
MESLEĞİ: İŞÇİ

Bir kamu kuruluşunda işçi olarak çalışıyordu. Ülkücü İşçiler Derneğinin Ankara kurucuları arasında yer aldı. Daha sonra Kayaş’ta şubesinin kurucularından oldu. MİSK’in gelişmesi yolunda da çalıştı. Şehit edilmeden 3 ay önce bir iftiraya uğramış ve POL-DER’li polislerce karakola götürülmüş işkenceye tabi tutulmuştu. Zorla bir tutanağa imza attırılmış, cezaevine girmesine sebep olmuşlardı. Ülküdaşları ve ailesinin çabaları sonucu suçsuzluğu ortaya çıkarılmış ve 23 gün sonra serbest kalmıştı.

OLAY GÜNÜ:
Cavit, Ankara Kayaş, Üreğil Zafertepe mahallesine girdiğinde POL-DER’li polislerce durduruldu. POL-DER’li polisler ve komünist örgütler birlikte hareket ediyorlardı. Üzerini aradılar, bir şey bulamadılar. Böylece boş olduğunu öğrenmiş oldular. Boş olmasaydı bile bu sefer üzerinde bir şey var diye karakola götürüp işkence edeceklerdi. POL-DER’li polisler yanından ayrıldıktan bir süre sonra, yoldaşlarına haber vermiş olmalılar ki,  3 kişilik bir grup Cavit başkana yaklaştılar, ülkücü müsün diye sordular. Bahane arıyorlardı zaten. Bunu fark eden Cavit Başkan onlar hamle yapmadan önünde ki ilk militana vurdu. Komünist militanlar yumruk yumruğa dövüşü göze alamadılar, zaten niyetleri dövüş değil, öldürmekti.  Hemen silahlarına davranıp ateş ettiler. Ülküdaşımız aldığı kurşun yaralarından dolayı, olay yerinde şehit düştü.
  ÜLKÜDAŞIMIZA ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM
ÖNEMLİ NOT: ŞEHİTLERİMİZLE İLGİLİ ELİNDE BİLGİ, RESİM OLAN VARSA YA DA DÜZELTİLMESİ GEREKEN BİRŞEY VARSA LÜTFEN BANA ÖZEL MESAJDAN YAZSIN. TEŞEKKÜRLER.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 23 ARALIK 1978 ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: KAHRAMANMARAŞ DOĞDUĞU YER: KAHRAMANMARAŞ M...