Bu Blogda Ara

19 Aralık 2015 Cumartesi

ÜLKÜCÜ ŞEHİT MUSTAFA EKİNCİ

ÜLKÜCÜ ŞEHİT MUSTAFA EKİNCİ

ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 19 ARALIK 1978
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: ANKARA
DOĞDUĞU YER: YOZGAT-YERKÖY İLÇESİ
MESLEĞİ: ÖĞRENCİ
23 yaşındaydı. Ailece ülkücüydüler. Anakara’ya taşınmış, orada yaşıyorlardı. Ticaret ve Turizm Yüksek Öğretmen Okulu son sınıfta okuyordu. Büyük ülkü Derneği üyesiydi.

OLAY GÜNÜ:
O gün Genç Arkadaş Dergisinin abone çalışmasını yapmaya çıkmıştı. Koltuğunun altında Genç arkadaş dergileri vardı. Ulus sanat lisesi önündeyken gruplar halinde saldırdı komünistler. Sayıca çok fazlaydılar. Mustafa dergiler koltuğunda ara sokağa sapmak istedi. Bu sefer başka bir komünist grup onu yakaladı.  Direnmeye çalıştı, alçaklarla mücadele etti. Sayıca çok olmalarına rağmen silahlarına davrandılar. Mustafa’yı kurşun yağmuruna tuttular. Mustafa yaralanmıştı ama bahçe duvarından tutarak ayakta kalmaya çalışıyordu. Kurşunların arkası geliyordu.. peş peşe… ve Mustafa orada şehit oldu. Olay yerine gelenler avucunu açtığında bir tutam saç gördüler. Saç komünist militanlardan Leyla kod isimli bir kıza aitti. Mücadele ederken saçlarından yakalamıştı. Bu militan 12 Eylül ihtilalinden sonra yakalanmış ve suçunu itiraf etmişti.
  ÜLKÜDAŞIMIZA ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM

ÖNEMLİ NOT: ŞEHİTLERİMİZLE İLGİLİ ELİNDE BİLGİ, RESİM OLAN VARSA YA DA DÜZELTİLMESİ GEREKEN BİRŞEY VARSA LÜTFEN BANA ÖZEL MESAJDAN YAZSIN. TEŞEKKÜRLER.







1 yorum:

  1. Kendisi amcam olur rahmetle anıyorum ismimi amcam koymuş cok severmiş bu ismi .keske yasasaydi .

    YanıtlaSil

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 23 ARALIK 1978 ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: KAHRAMANMARAŞ DOĞDUĞU YER: KAHRAMANMARAŞ M...