Bu Blogda Ara

9 Aralık 2015 Çarşamba

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HÜSEYİN GÜNGÖR

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HÜSEYİN GÜNGÖR

ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 09 ARALIK 1979
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: ANKARA
DOĞDUĞU YER:
MESLEĞİ: ESNAF
44 yaşındaydı. Ankara Ulubey’de tuhafiye dükkanı vardı. MHP’nin de üyesiydi. Dürüst, çalışkan biriydi. Evli ve çocukları vardı. Oğlu Sedat Ortaokulda okuyordu. Fakat komünistler ona rahat vermiyorlardı. Ailece baskı ve tehdit altındaydılar.
Ülkücü gençlere maddi manevi yardımcı olmasından dolayı komünist militanlar tarafından boy hedefi haline gelmişti. 21.02.1980 günü saat 10.00 sıralarında dükkanına müşteri gibi giren komünist bir militan tarafından kurşunlanarak ağır yaralandı. 
Ülküdaşımızın hanımı saldırganı yakaladıysa da dışarda bekleyen diğer militanların üzerine ateş etmesi sonucu bırakmak zorunda kaldı. Bu olay sonrasında omurgaları kırılıp mermi çekirdeği ile omuriliği zedelenen Hüseyin Güngör felçli olarak yaşadığı sırada mermi yarasına bağlı olarak meydana gelen böbrek yetmezliği sebebiyle 9.12.1981 tarihinde şehit düştü. 4.12.1979 tarihinde oğlu Sedat Güngör’de komünist katiller tarafından şehit edilmişti. Cenazesi Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi.

 ÜLKÜDAŞIMIZA ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM
ÖNEMLİ NOT: ŞEHİTLERİMİZLE İLGİLİ ELİNDE BİLGİ, RESİM OLAN VARSA YA DA DÜZELTİLMESİ GEREKEN BİRŞEY VARSA LÜTFEN BANA ÖZEL MESAJDAN YAZSIN. TEŞEKKÜRLER.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 23 ARALIK 1978 ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: KAHRAMANMARAŞ DOĞDUĞU YER: KAHRAMANMARAŞ M...