Bu Blogda Ara

12 Aralık 2015 Cumartesi

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HÜSEYİN COŞKUN

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HÜSEYİN COŞKUN

ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 12 ARALIK 1979
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: KAYSERİ
DOĞDUĞU YER: KAYSERİ
1954 doğumluydu. Evliydi. Kayseri Çandır Mahallende dünyaya gelmişti. Başparmak mahallesinde ikamet ediyordu. Ülkücü gençlerin Hüseyin ağabeysisiydi. Yenişehir semtinde lastikçi dükkanı vardı.. 3 erkek kardeşi daha vardı. Yeni evlenmiş bir kız çocuğu olmuştu.

OLAY GÜNÜ:
3 Aralık 1979 günüydü.  Saat 18,00 sıralarıydı. Başparmak Mahallesinin Aşikar sokağında işinden çıkmış evine gidiyordu. Evinin kapısını tam açacağı sırada arkasından “Hüseyin...! Bir dakika bekle..”  diye seslendi. Sesleneni tanıyordu. Dükkanına gelir ekmeğini, çayını yer-içerdi.
Hüseyin geri döndü: “Buyur gardaş…” dedi. Onunla tokalaşmak istedi. Ama o kahpe dölü elini silahına götürdü ve kalleşçe tetiğe bastı. Kalbine boşalttı alçakça mermilerini. Hüseyin 9 gün yoğun bakımda kaldı. Bütün çabalara rağmen hastanede şehit oldu. Onu şehir eden TİKKO örgütün kayseri lisesi sorumlusu Çetin Koçak’tı. Suçunu itiraf etmişti. Daha önceden olayı planladıklarını da anlattı.
  ÜLKÜDAŞIMIZA ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM

ÖNEMLİ NOT: ŞEHİTLERİMİZLE İLGİLİ ELİNDE BİLGİ, RESİM OLAN VARSA YA DA DÜZELTİLMESİ GEREKEN BİRŞEY VARSA LÜTFEN BANA ÖZEL MESAJDAN YAZSIN. TEŞEKKÜRLER.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 23 ARALIK 1978 ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: KAHRAMANMARAŞ DOĞDUĞU YER: KAHRAMANMARAŞ M...