Bu Blogda Ara

16 Aralık 2015 Çarşamba

ÜLKÜCÜ ŞEHİT ERDOĞAN YILMAZ


ÜLKÜCÜ ŞEHİT ERDOĞAN YILMAZ

ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 16 ARALIK 1977
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: İSTANBUL
DOĞDUĞU YER: GİRESUN-GÖRELE İLÇESİ
MESLEĞİ: ÖĞRENCİ
İstanbul’a ailece göç etmişlerdi. İstanbul Vefa Lisesi son sınıf öğrencisiydi. Okuldan arta kalan zamanlarda çalışarak babasına ve ailesine destek oluyordu. Vefa Lisesi Komünistlerin elindeydi. Ülkücüler sıkı bir çalışma yaptılar, okulda komünistlerin hâkimiyeti kırılıyordu. Erdoğan’ın da bunda büyük payı vardı.  Komünistler dışarıdan da destek alarak Vefa Lisesinin Ülkücü öğrencilerine saldırılarını artırdılar. Yalnız gezmek ülkücüler için zorlaşmıştı.

OLAY GÜNÜ:
Okul da ders bitimi sonrası, Ülkücü öğrenciler toplu halde okuldan çıkıyorlardı. Dışarıda 100-150 kişilik komünist bir grup vardı. Ve bu sayıca fazla olan komünist grup silahla ateş açtılar.  Erdoğan’ın ayağı bir demire takılarak yere düştü. Alçakça-kinle Erdoğan’a kurşunlar yağdırdılar. Namertçe bir saldırıydı. Erdoğan’ı ülküdaşları sırtlayıp hastaneye götürdülerse de bütün çabalara rağmen kurtarılamadı. Şehit oldu Erdoğan.
  ÜLKÜDAŞIMIZA ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM

ÖNEMLİ NOT: ŞEHİTLERİMİZLE İLGİLİ ELİNDE BİLGİ, RESİM OLAN VARSA YA DA DÜZELTİLMESİ GEREKEN BİRŞEY VARSA LÜTFEN BANA ÖZEL MESAJDAN YAZSIN. TEŞEKKÜRLER.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 23 ARALIK 1978 ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: KAHRAMANMARAŞ DOĞDUĞU YER: KAHRAMANMARAŞ M...